Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

28. 07. 2018. 15:43   >>  15:29

EGIPAT

Na smrt osuđeno 75 ljudi

Egipatski sud osudio je 75 ljudi na smrt, uključujući i istaknute ličnosti zabranjenog Muslimanskog bratstva, zbog njihovog učešća u protestima 2013. godine.

Odluka Krivičnog suda Kaira sada će biti predata velikom muftiji, vrhovnom teološkom autoritetu u zemlji, koji će dati svoje neobavezujuće mišljenje o presudama. On obično odobri odluku suda, navodi agencija AP.

Izricanje presuda za još 660 optuženih u ovom slučaju zakazano je za 8. septembar, prenosi državni list Al Ahram na svom sajtu.

Slučaj se odnosi na 739 optuženih, uključujući u vrhovnog vođu Muslimanskog bratstva Mohameda Badija i fotoreportera Mahmuda Abu Zeida. Protiv njih su podignute optužbe koje idu od ubistva do oštećenja javne svojine.

Demonstranti koji su učestvovali u nasilno rasturenom sjedećem protestu iz 2013. godine podržavali su islamističkog predsjednika Muhameda Mursija, pripadnika Muslimanskog bratstva.

Mursija je vojska svrgnula poslije masovnih protesta protiv njegove jednogodišnje vladavine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније