Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2018. 22:32 >> 22:33
2

ZA PRELAZAK U FRANCUSKU

Djeca migranti u Italiji pristaju na prostituciju

Djeca migranti često pristaju na prostituciju kako bi bili bezbjedno prebačeni preko granice iz Italije u Francusku, saopštila je međunarodna organizacija "Sejv d čildren" (Save the children).

Italijanski ogranak organizacije navodi da maloljetnici, uglavnom iz podsaharske Afrike, pristaju da prodaju tijelo kada nemaju od 50 do 150 eura, koliko im vozači traže za prebacivanje preko granice, prenosi britanski Gardijan.

Djeci se u zamjenu za seks nude i hrana i smještaj, a "Sejv d čildren" navodi da ima dokaze za mnoge slučajeve prostitucije, naročito od početka godine.

Direktorka programa u toj organizaciji Rafaela Milano napisala je u izvještaju da se na prostituciju odlučuju "veoma mlade, specifično ugrožene djevojke" koje su među brojnim migrantima bez pratnje odraslih i žele da se spoje sa rođacima i poznanicima u drugim evropskim zemljama.

Milano je navela da su djevojčice "izložene veoma ozbiljnom riziku od zlostavljanja i eksploatacije" i da se često nalaze u uslovima "velike degradacije".

Situacija u italijanskom pograničnom mjestu Ventimilja, glavnoj tranzitnoj tački za migrante koji pokušavaju da stignu do Francuske, naglo je pogoršana poslije zatvaranja privremenog prihvatnog centra u aprilu. Djeca migranti od tada su prinuđena da žive na ulicama u "degradirajućim, i opasnim uslovima", stoji u izvještaju.

Kako se navodi, više od 1.900 djevojaka seksualno je eksploatisano u toj oblasti od januara 2017. do marta 2018. godine, a dokazano je da su 160 njih djeca. Ostale su ili nedavno napunile 18 godina ili su se pretvarale da su punoljetne.

Humanitarna organizacija Oksfam optužila je u junskom izvještaju francuske graničare da ilegalno vraćaju u Italiju djecu migrante.

Oni su optuženi i da drže 12-godišnju djecu u ćelijama bez vode i hrane, da im sijeku đonove na obući i kradu kartice iz mobilnih telefona.

Oksfam je naveo da je najmanje 16.500 migranata, od kojih su četvrtina djeca, prošlo kroz Ventimilju od jula prošle godine do aprila.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније