Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

29. 07. 2018. 09:42 >> 09:26
5

AHED TAMIMI

Palestinka, simbol otpora, puštena na slobodu

Mlada Palestinka Ahed Tamimi, koja je osam meseci bila u zatvoru jer je ošamarila dva izraelska vojnika, danas je oslobođena.

Portparolka izraelskog zatvora rekla je Frans presu da su 17-godišnju Ahed Tamimi i njenu majk,u koja je takođe bila u zatvoru zbog tog napada, izraelske vlasti odvele do kontrolnog punkta na Zapadnoj obali blizu sela u kojem žive.

Ahed Tamimi je uhapšena decembra prošle godine, pošto je na društvenim mrežama objavljen video-snimak kako u selu Nabi Saleh na ona i njena rodjaka prilaze dvojici vojnika zahtijevaju od njih da odu, a potom ih udaraju.

Marta ove godine je osuđena na osam mjeseci zatvora pošto je priznala krivicu i platila novčanu kaznu od 1.400 dolara.

Ahed Tamimi je u vrijeme hapšenja imala 16 godina, a u zatvoru je napunila 17.

Porodica te Palestinke je poznata po otporu izraelskoj okupaciji i već je bila umiješana u sukoba s vojnicima. Palestinci tu devojku slave kao primjer hrabrosti, a Izraelci je međutim smatraju primerom kako Palestinci uče djecu da mrze.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније