Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Pobjeda ]

29. 07. 2018. 12:05 >> 11:52
8

SENATORI PREDLOŽILI ZAKON

Zabraniti Trampu da se povuče iz NATO-a

Grupa američkih senatora, zabrinuta zbog posvećenosti predsjednika SAD Alijansi, predložila je u petak zakon kojim će Donaldu Trampu zabraniti da se povuče iz NATO saveza. Razlog za takvu odluku je, navode američki mediji, i Trampov nedavni stav o Crnoj Gori.

“Nažalost, Trampovo “zlostavljanje” naših najbližih saveznika dovelo je do sumnje oko posvećenosti Amerike transatlantskom savezu i vrijednostima odbrane”, rekao je američki senator Džon Mekejn.

Dvostranački prijedlog, koji je dostavio Mekejn i grupa Demokrata zahtijevala bi od predsjednika da dobije saglasnost od Senata kako bi izmijenio ili ukinuo članstvo SAD u NATO.

“Ako Tramp pokuša da se povuče iz NATO bez odobrenja Senata, ovaj zakon ovlašćuje pravni savjet Senata da ospori ovakvu odluku na sudu”, naveli su senatori u zajedničkoj izjavi.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније