Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2018. 19:33 >> 19:30
3

GRČKI MEDIJI

Teorije zavjere: Iza požara stoje Putin, Erdogan, ili SAD

Grčki mediji pišu o teorijama zavjere vezanim za moguće uzroke stravičnih požara koji su prošle sedmice pogodili okolinu Atine i u kojima je život izgubila 91, a nestalo najmanje 25 osoba.

Atinski list “Elefthari Ora“ prenosi izjave neimenovanih izvora koji tvrde da su turski agenti uz upotrebu ruske tehnologije izazvali požar u regiji Mati u kojoj se kriju odbjegli turski vojnici.

"(Premijer Aleksis) Cipras je spreman da spali cijelu Grčku: Potpaljivači su Erdogan i Putin", piše "Elefthari Ora".

Isti list u drugom dijelu teksta piše da je evidentno da Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) smeta zbližavanje Turske i Rusije te se SAD navodi kao mogući podmetač požara kako bi za to djelo optužili Tursku.

List “Kontra News“ piše da su strani agenti zapalili Attiku i pobili ljude.

Izvori tog lista tvrde da je riječ o planskom aktu organizacija koje žele da dodatno destabilizuju Grčku, a navodno je i premijer Grčke Aleksis Cipras na sjednici Vlade priznao da postoji ta mogućnost.

Internet portal “Attikanea“ ipak piše da je požar podmetnuo SAD i to koristeći NASA-ine lasere MASERS.

I portal “Megas Filipos“ takođe smatra da je SAD podmetnuo požare u Atini. Ta medijska kuća je ukazala na istopljena stakla automobila na opožarenom području i tvrdi da je požar izazvan navodećim energetskim oružjem DEW.

I na društvenim mrežama Grci vode žustru polemiku o mogućoj teoriji zavjere. Većina za požare optužuje SAD i njene tehnologiju HAARP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније