Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2018. 23:27 >> 23:10

OD EVROPSKE KOMISIJE

Španija hitno traži 35 miliona eura zbog migranata

Španija je od Evropske komisije (EK) hitno zatražila 35 miliona EUR kao pomoć zbog rastućeg priliva migranata na južnu obalu te zemlje.

"Španija je zatražila dodatnu hitnu pomoć, zahtjev smo primili i sada ga ubrzano razmatramo", kazala je portparolka EK Nataša Berto.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da taj trend nije nov, i da su lideri Evropske unije (EU) već obećali Španiji veću pomoć na samitu Evropskog savjeta u junu, prenose agencije.

Migranti od 2016. godine sve više koriste zapadnomediteransku rutu preko Maroka i Gibraltarskog moreuza, a Španija je postala glavna kapija za ulazak u EU sa Mediterana, nakon što su pooštrene mjere na ruti između Libije i Italije.

Do 18. jula ove godine je, prema podacima Međunarodne organizacije UN za migracije, 18,6 hiljada migranata stiglo do Španije iz Maroka, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle.

Te brojke su, ipak, i dalje manje u poređenju sa brojem migranata koji su 2015. stigli u Grčku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније