Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2018. 18:54 >> 19:30

ZIMBABVE

Nije bilo neregularnosti na izborima

Nije bilo neregularnosti na izborima u Zimbabveu, saopšteno je iz izborne komisije te države, dok su dvojica vodećih kandidata za predsjednika istovremeno proglasili pobjedu.

"Potpuno smo uvjereni da nije bilo nikakvih nepravilnosti", izjavila je Prisila Čigumba, predsjednica izborne komisije koju je tokom kampanje kritikovala opozicija za nedostatak objektivnosti i transparentnosti.

Komisija je dodala da će prvi rezultati izbora biti saopšteni tokom dana.

Glavni kandidati, odlazeći predsjednik Emerson Mnangagva i lider opozicije Nelson Čamiza, proglasili su pobjedu na izborima, prvim od odlaska dugogodišnjeg predsjednika Roberta Mugabea s vlasti. Mugabe koji je bio skoro četiri decenije na vlasti, glasao je u Harareu sa svojom suprugom, ali se nakon glasanja nije obratio svojim pristalicama. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније