Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 08. 2018. 13:19 >> 13:04

PORUČIO TRUPAMA

Asad : Pobjeda je vrlo blizu

Sirijski predsjednik Bašar al Asad poručio je danas u otvorenom pismu svojim trupama da su blizu pobjede poslije niza napredovanja na terenu.

 

 

 

"Naša pobjeda je blizu", napisao je Asad povodom 73. godišnjice sirijske vojske.Više od sedam godina od početka sukoba vladine snage uspjele su da povrate od pobunjenika i ekstremista cjelokupne oblasti i kontrolišu gotovo dvije trećine teritorije, uključujući djelove najvećih gradova, glavnih putnih pravaca, kao i više graničnih prelaza.

Sirijske trupe vojno su podržali njihovi ruski i iranski saveznici, kao i borci libanskog Hezbolaha i iračke, iranske i avganistanske milicije. Uspjeli su da napreduju na terenu poslije vazdušnih akcija ali i poslije postignutih sporazuma o kapitulaciji s pobunjenicima prema kojim je desetine hiljada boraca s njihovim porodicama napustilo sektore koje su vladine snage povratile.

Sirijski predsjednik aludirao je danas u svom pismu na vojne operacije i na te sporazume navodeći brojne sektore koje su vladine snage povratile od pobunjenika i ekstremista.

"Od Homsa i Palmire do Alepa, od Kalamuna i Deir Ezora do Istočne Gute i zapadne Gute i drugih gradova i drugih kampanja. Oni su na kraju bili primorani da odu, poniženi, oni su se povukli, pošto ste im dali da probaju ukus gorkog poraza", napisao je Asad u pismu koje je objavilo predsjedništvo.

Vladine snage sada pokušavaju da povrate cijelu teritoriju južnih provincija Dera i Kuneitra, koje su oko 90 odsto pod njihovom kontrolom.

Asad je prošle nedjelje rekao da je novi prioritet njegovih snaga da povrate sjeverozapadnu provinciju Idlib, koju kontrolišu ekstremisti i nekoliko pobunjeničkih frakcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније