Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 02. 2013. 20:06 >> 20:03
1

AFERA MESO

Konjetina i kod Njemaca i Švajcaraca

Agencije prenose da su njemački zvaničnici prijavili prvi sumnjivi slučaj pogrešno označenih mesnih proizvoda u toj zemlji.

Ovo je još jedan slučaj u trenutku kada skandal oko konjskog mesa,prodavanog kao govedina, uzdrmao cijelu Evropu.

Nemačka je kasno sinoć, putem evropskog sistema brzog upozorenja, obaviještena da postoje sumnje da su pogrešno označene smrznute lazanje unijete u tu zemlju, prenosi agencija Frans pres.

 

 

Takve lazanje su isporučene makar jednom trgovcu u državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, na zapadu zemlje, čije vlasti u ovom trenutku utvrđuju da li je taj proizvod povučen iz prodavnica, saopštila je portparolka njemačkog ministarstva za zaštitu potrošača.
 

"Takođe mora biti utvrđeno da li se u tim proizvodima zaista nalazi konjsko meso", rekla je ona na vladinoj redovnoj konferenciji za štampu.

Ministri poljoprivrede Evropske unije pozvani su danas na hitan sastanak u Briselu, kako bi postigli jedinstven odgovor na aferu oko konjskog mesa, nakon što je Francuska postala druga članica EU, koja je posle Velike Britanije, pronašla konjetinu u proizvodima za koje je označneno da sadrže goveđe meso.
Panika i kod Švajcaraca

Švajcarski trgovački lanac Kop otkrio je konjsko meso u lazanjama koje proizvodi francuska kompanija Komižel, a koja se sada nalazi u centru evropskog prehrambenog skandala.
 

"U ovom trenutku ne možemo reći kolika je količina konjskog mesa u lazanjama", rekao je portparol Kopa AFP-u.
Grupacija Kop je nešto ranije danas izdala saopštenje u kome navodi da se odlučila za nezavisne istražitelje, usljed zabrinutosti da bi proizvodi koji su označeni kao govedina mogli sadržati konjsko meso.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније