Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

04. 08. 2018. 19:31 >> 19:16

POSLOVANJE

Amazon utrostručio profit

Američka platforma za online trgovinu, Amazon, platila je samo 2,2 miliona dolara poreza u Velikoj Britaniji u prošloj godini.


Izdaci kompanije Amazon UK Services na ime korporativnog poreza pali su 38 odsto na 4,6 miliona funti (GBP), iako je ostvarila prihod od skoro 2 milijarde GBP, a profit utrostručila na 79 miliona GBP, prenosi B92.

Kompanija je, iako je utrostručila profit, platila samo 1,7 miliona GBP, odlažući plaćanje preostalog iznosa. 

Online gigant je prethodno za 2016. godinu platio 7,4 miliona GBP na ime korporativnog poreza, iako je tada ta kompanija ostvarila znatno niže prihode. 

Kritičari Amazona ponovo su optužili kompaniju za agresivno izbjegavanje plaćanja poreza, ali iz kompanije su poručili da plaćaju sve obaveze. 

"Plaćamo sve propisane poreze u Ujedinjenom Kraljevstvu i u svakoj zemlji u kojoj poslujemo", izjavio je portparol Amazona UK. 

Jedan od razloga nižeg poreskog izdatka je skok isplata po osnovu akcija zaposlenima, što se posmatra kao trošak i oduzima od profita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније