Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

05. 08. 2018. 14:57 >> 14:42

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Istočni Kongo: Epidemija ebole, 33 mrtvih

U istočnom Kongu preminule su 33 osobe, za koje se vjeruje da su bolovale od ebole, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Konga.

Za sada je potvrđeno 13 slučajeva te hemoragične groznice, uključujući i tri smrtna slučaja, navodi se u saopštenju i dodaje da su sumnjivi slučajevi otkriveni u provincijama Sjeverni Kivu i Ituri, prenosi Rojters.

PoslJednje izbijanje epidemije desilo se svega sedam dana nakon što je vlada Konga proglasila kraj epidemije na sjeverozapadu Konga, gdje su umrle takođe 33 osobe.

Za sada je identifikovano 879 osoba koje su imale kontakt sa pacijentima oboljelim od ebole, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da bi praćenje tih kontakata bilo teško u tom dijelu države zbog kretanja stanovništva i prisustva vojnih trupa.

Kao i na zapadu Konga, zdravstvene vlasti planiraju da isporuče vakcine proizvođača Merk koje pomažu u sprečavanju širenja virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније