Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2018. 12:25   >>  12:14

GORI NISKO RASTINJE

Grčka se bori sa novim požarom

Na Atici je izbio novi požar protiv kog se bori devet grčkih vatrogasaca potpomognutih sa tri vatrogasna vozila i jednim helikopterom.

Požar je izbio u istočnom dijelu Atike u mjestu Nea Makri i zahvatio je nisko rastinje.

Istovremeno, grčke vlasti upozoravaju na povećan rizik od izbijanja požara na Atici, južnom dijelu Evije i pojedinim sjevernim egejskim ostrvima, objavio je "Katimerini".

Sekreterijat Ministarstva unutrašnjih poslova za civilnu zaštitu je naložio svim službama da budu u pripravnosti.

Iz mjera predostrožnosti, vozilima je zabranjeno da prolaze kroz određene parkove, šume, kao i oblasti u kojima postoji opasnost od izbijanja požara.

U pitanju su opštine Maraton, Palini, Rafina-Pikermi and Spata-Artemida.

Ta zabrana je na snazi do četvrtka u sedam sati po lokalnom vremenu.

Grčki premijer Aleksis Cipras je juče poručio da će biti srušeno na hiljade ilegalnih objekata nakon što je ocijenjeno da su ilegalno sagrađeni objekti uzrok što su mnogi ljudi bili blokirani ili zarobljeni tokom velikog šumskog požara 23. jula.

Cipras, čija vlada je optužena da je u dramatičnoj situaciji djelovala sporo, izjavio je da će rušenje 3.200 zgrada početi odmah u regionu Atike, koji uključuje i područje Atine.

"Isto će se desiti i sa ostatkom Grčke", rekao je Cipras, prenio je Rojters. Grčki premijer je to izjavio na sastanku sa ministrima i regionalnim zvaničnicima u Lavionu, gradu na oko 50 kilometara udaljenom od oblasti koja je izgorjela u požarima, naveo je AP.

Cipras je obećao i da će stručnjaci ispitati sve aspekte nedavnih požara. Atika je preživjela neizrecivu ljudsku tragediju, Grčka je preživjela nacionalnu tragediju, izjavio je on. Žalili smo naše gubitke tokom protekle dvije nedjelje svim našim riječima i aktima, rekao je Cipras i dodao da niko nije mogao, a da ne bude preplavljen tugom zbog gubitka tako velikog broja ljudi.

Premijer je obećao detaljnu i sveobuhvatnu istragu zbog gubitaka života, prenijela je Ana. U požarima 23. jula poginula je najmanje 91 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније