Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2018. 11:12   >>  11:01

INDONEZIJA

Zemljotres izdigao ostrvo za 25 centimetara

Snažan zemljotres koji je pogodio Lombok u Indoneziji, u kojem je poginulo blizu 400 osoba, izdigao je to ostrvo za 25 centimetara, saopštili su naučnici.

Prema najnovijim podacima nacionalne Agencije za ublažavanje katastrofa, u zemljotresu je poginulo 387 ljudi.

Spasilački timovi i dalje pretražuju ruševine tragajući za zatrpanim osobama, prenose agencije.

Naučnici NASA i Kalifornijskog instituta za tehnologiju su na osnovu satelitskih snimaka Lomboka, načinjenih posle zemljotresa 5. avgusta, uočili promjene na površini ostrva.

Na sjeverozapadu ostrva, u blizini epicentra, površina zemlje je izdignuta za 25 centimetara, dok je na drugim mjestima opala za pet do 15 centimetara.

Oko 390 hiljada ljudi, što je deset odsto populacije Lomboka, ostalo je bez domova ili je izmješteno. U zemljotresu je uništeno oko 68 hiljada kuća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније