Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 08. 2018. 11:45 >> 11:35

SJEVER SIRIJE

U bombardovanju poginulo 14 osoba

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) saopštila je da je najmanje 14 civila danas poginulo u vazdušnim udarima na pobunjenička područja na sjeveru Sirije, prenose agencije.

Opservatorija nije mogla precizirati da li su mjesto Urum al-Kubra, u pobunjeničkom području na zapadu provincije Alep, bombardovali  sirijski ili ruski avioni.

"Niz vazdušnih udara na taj grad je izazvao 14 civilnih žrtava, od toga troje djece, te desetine ranjenih. Broj bi mogao porasti, ljudi su zatrpani u ruševinama", rekao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman.

U međuvremenu je bombardovana i provincija Idlib gdje je poginulo osam osoba.

Agencija Rojters podsjeća kako je sjeverozapad Sirije posljednje veliko uporište pobunjenika koji pokušavaju svrgnuti predsjednika Bašara al Asada.

Režimske snage su ranije ove godine preuzele iz ruku pobunjenika područja u okruženju Damaska, te na jugozapadu države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније