Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 08. 2018. 12:01   >>  11:48 2

UOČI IZBORA

Junker upozorava na skretanje u desno u EP

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker veoma je zabrinut za Evropsku uniju (EU) i upozorava da može doći do jačanja desnice na sljedećim izborima za Evropski parlament.

„Ako se na evropskom nivou ponovi ono što posmatramo trenutno u pojedinim državama, onda bi novi saziv parlamenta mogao biti izuzetno obilježen desnicom“, naglasio je on u intervjuu austrijskom dnevniku Tiroler Tagescajtung (TT).

Prema njegovim riječima, skretanje u desno u Evropskom parlamentu otežalo bi dalje razmimoilaženje zemalja članice.

"Zbog toga je kucnuo čas gdje dokazane demokratske partije centra prije ovih izbora moraju da budu odlučne i donesu važne odluke, umjesto da sve odlažu na vrijeme poslije izbora“, kazao je Junker zahtijevajući brzo djelovanje i u vezi usvajanja budžeta.

On je istakao da bi bilo dobro da se sa aktuelnim snagama "nešto postigne".

Kada je riječ o politici prema azilantima i izbjeglicama, Junker je kazao da je trebalo primijeniti predloge Evropske komisije iz 2015. i da bi time bile mnoge stvari drugačije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније