Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2018. 17:56 >> 17:43

UKLJUČUJUĆI DJECU

U eksploziji u Siriji poginulo 39 civila

U današnjoj eksploziji u jednom skladištu oružja u Sarmadi na sjeverozapadu Sirije poginulo je najmanje 39 civila, uključujući desetine djece, saopštili su sirijski aktivisti novi bilans žrtava.

Reporter agencije AFP, koji se nalazi na licu mjesta u naselju Sarmada, u provinciji Idlib kod granice s Turskom, rekao je da su se u eksploziji urušile dvije zgrade, dodajući da su spasioci buldožerima uklanjali ruševine i izvlačili zarobljene ljude.

Uzrok eksplozije još nije poznat.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava navela je da su žrtve bile članovi porodica boraca grupe Hajat Tahrir el Šam, koju čine pripadnici nekadašnjeg sirijskog ogranka Al Kaide.

Aktivisti su rekli za AFP da su među poginulima žene i djeca.

Najveći dio teritorije Idliba kontrolišu pobunjenici i grupa Hajat Tahrir el Šam, ali je na tom području prisutna i ekstremistička organizacija Islamska država.

U Siriji je od početka rata 2011. godine poginulo više od 350.000 ljudi, dok je nekoliko miliona raseljeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније