Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

13. 08. 2018. 08:35   >>  08:19

SJEVERNA I JUŽNA KOREJA

Samit će biti održan u Pjongjangu

Južna i Sjeverna Koreja dogovorile su se da treći samit lidera te dvije zemlje bude održan u Pjongjangu, glavnom gradu sjevernog susjeda, do kraja septembra.

Zvaničnici Seula i Pjongjanga nijesu naveli konkretan datum održavanja samita.

Vođa Sjeverne Koreje Kim Džong Un i predsjednik Južne Koreje Mun Džae In održali su u aprilu istorijski sastanak u demilitarizovanoj zoni koja dijeli njihove dvije zemlje, kada je dogovoren rad na mirovnom sporazumu i denuklearizaciji.

Nakon toga, imali su neformalni sastanak u maju.

Pjongjang u posljednje vrijeme sve češće poziva na formalno okončanje Korejskog rata, vođenog od 1950. do 1953. godine, a neki analitičari vjeruju da iza toga stoji želja Sjeverne Koreje da svih 28.500 američkih vojnika konačno napusti Južnu Koreju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније