Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 08. 2018. 16:17 >> 16:01

AJATOLAH HAMNEI

Neće biti ni rata ni pregovora sa SAD

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei na Tviteru je objavio da neće biti ni rata niti pregovora sa SAD, dok je državna iranska televizija prenijela i da je zabranio pregovore sa Vašingtonom.

"Američki zvaničnici neko vrijeme govore o nama cinično, a pored sankcija govore o ratu i pregovorima", naveo je ajatolah na Tviteru.

On je u poruci na engleskom poručio iranskom narodu: "Neće biti ni rata niti pregovora sa SAD".

U televizijskom izvještaju se navodi da je ajatolah rekao da bi pregovori sa SAD definitivno nanijeli štetu Iranu i da su "zabranjeni", navodi AP.

Ima spekulacija da će se Iran vratiti za pregovarački sto nakon jednostranog povlačenja Vašingtona iz nuklearnog sporazuma iz 2015. i ponovnog uvođenja sankcija Teheranu.

Iran je odbacio prijedlog američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog, navodeći da Vašington više nije pouzdan partner pošto je prekršio svoje obaveze prema sporazumu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније