Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 08. 2018. 16:55 >> 16:40

U SUBOTU

Iznenadni sastanak Merkel-Putin

Njemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u subotu da bi razgovarali o ratu u Siriji, nasilju u istočnoj Ukrajini i energetskim temama.

“Do susreta će doći u palati Mezeberg, 65 kilometara sjeverno od Berlina”, rekao je portparol njemačke vlade, prenio je Rojters.

Dvoje lidera su se posljednji put sastali u crnomorskom ljetovališu Soči u Rusiji, prenio je Rojters.

"Kancelarka Angela Merkel biće domaćin ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u subotu 18. avgusta," saopštio je portparol njemačke vlade, Štefen Zajbert.

Zajbert nije saopštio o čemu će razgovarati Merkelova i Putin, ali je naglasio da su u pitanju "bitne stvari vezane za spoljnu politiku".

Za RIA Novosti je rekao da ne može tačno da kaže o čemu će se voditi riječ na sastanku tako visokog nivoa, ali je dodao da će među temama biti sirijski konflikt, smirivanje situacije u istočnoj Ukrajini, kao i energetska saradnja.

Do susreta će doći u vladinoj palati Mezeberg, 65 kilometara sjeverno od Berlina, rekao je portparol, prenio je Rojters.

Dvoje lidera su se posljednji put sastali u crnomorskom ljetovališu Soči u Rusiji, prenio je Rojters.

Merkelova i njemački ministar inostranih poslova sastali su se prošlog mjeseca u Berlinu sa šefom ruske diplomatije i načelnikom Generalštaba ruske vojske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније