Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 08. 2018. 10:30 >> 10:13

NOVI BILANS

Jemen: Poginula 51 osoba, 40 djece

U napadu na autobus u Jemenu poginula je 51 osoba, među kojima 40 djece, novi je bilans koji je danas saopšto Međunarodni komitet Crvenog krsta.

U napadu, koji je bio u četvrtak, povrijeđeno 79 osoba, od kojih 56 djece.

Novi podaci saopšteni su na osnovu informacija Huti pobunjenika koji su i osudili "masakr" avijacija Saudijske Arabije nad djecom u Jemenu. Prema prethodnom bilansu poginulo je 29 djece mlađe od 15 godina.

Sahrana žrtava napada biće danas u Sadi, uporištu pobunjenika.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija od 26. marta 2015. bombarduje položaje šiitskih pobunjenika plemena Huti. Ta koalicija podržava predsjednika Jemena Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je bio primoran da pobjegne iz zemlje.

U Jemenu je u građanskom ratu od marta 2015. poginulo oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbjeglištvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније