Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

14. 08. 2018. 21:39   >>  21:43 2

PREKO 30 MRTVIH

Strahuju od većeg urušavanja nadvožnjaka

Najmanje 35 osoba poginulo je danas kada se u Đenovi srušio vijadukt na autoputu, a desetine ljudi zarobljeno je ispod ruševina, saopštili su vatrogasci, prenosi agencija ANSA. Šef civilne zaštite Anđelo Boreli naveo je da je u trenutku rušenja na mostu bilo između 30 i 35 automobila i tri velika kamiona.

Najmanje 13 osoba je teško povrijeđeno, dok se 10 osoba vode kao nestale.

Jedan od spasilaca je rekao da postoji opasnost da bi još neki dio nadvožnjaka mogao da se uruši i da je zato evakuisano 440 stanovnika tog područja.

"Zahvaljujem vatrogascima i dobrovoljcima koji su odmah intervenisali u spasavanju života. Ima mnogo ima i teško povredjenih", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Prema prvim informacijama, među žrtvama je jedno dijete, dok su povrijeđeni prebačeni u bolnicu.

Lokalna policija je navela da je do urušenja došlo zbog jakog nevremena. Pozivajući se na očevice, ANSA je prenijela da je jak grom udario u vijadukt.

Postoji mogućnost da se most urušio zbog infrastrukturalnog problema, ali postoje i mišljenja da je razlog urušavanja jak vjetar.

Jedan od svjedoka je za italijanski Skaj njuz kazao da je vidio "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu".

Do rušenja dijela vijadukta Morandi preko rijeke Polčevere došlo je oko 11.30.

Na prvim snimcima se vidi da nedostaje nekoliko desetina metara konstrukcije mosta.

Kako je prenijela agencija Ansa, zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja.

Liguriju su pogodile jake kiše i vlasti su proglasile upozorenje od nepogoda.

Most se nalazi na autoputu i izgrađen je 60-ih godina 20. vijeka, a rekonstruisan je 2016.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније