Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

15. 08. 2018. 18:47 >> 18:45

PREMIJER NAJAVIO

Indija će poslati čovjeka u svemir 2022.

Indija će poslati čovjeka u svemir 2022. godine, izjavio je indijski premijer Narendra Modi u govoru povodom Dana nezavisnosti.

"Indija će 2022. godine poslati čovjeka ili ženu u svemir, a i prije toga ako je moguće", rekao je Modi u Nju Delhiju.

Premijer je dodao da bi njegova zemlja bila četvrta, poslije Rusije, SAD i Kine, koja bi sama ostvarila ovaj naučni i tehnološki poduhvat.

Indija je posljednjih deset godina značajno povećala ulaganja u svemirski program, započet 1960-ih.

Indijska organizacija za istraživanje svemira je prošle nedjelje saopštila da planira da pošalje misiju na Mjesec u januaru 2019. godine.

Dan nezavisnosti Indije obilježava se 15. avgusta, na dan kada je 1947. stupio na snagu akt o nezavisnosti Britanske Indije kojim su, poslije 180 godina kolonijalne vladavine Velike Britanije, formirane Indijska Unija i Pakistan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније