Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 08. 2013. 21:47   >>  21:48

SOLIDARNOST

Ostavke zbog presude Berluskoniju

Poslanici i senatori partije Berluskoni podnijeli su ostavke u znak protesta zbog pravosnažne odluke suda kojom je bivši premijer osuđen na zatvor.

Silvio Berluskoni sastao se danas s poslanicima svoje partije u Rimu.

Dočekan je ovacijama i, kako su prenijeli neki od učesnika, on je izjavio: "Ne možemo se uzdržati od zadatka da sprovedemo pravu reformu pravosuđa i zbog toga smo spremni za izbore". 

Senator Renato Skifani i poslanik Donjeg doma Renato Bruneta najavili su da namjeravaju da odu kod predsjednika Republike Djorđa Napolitana da mu podnesu ostavke i da traže "vraćanje pravde". 

Anđelino Alfano, ministar unutrašnjih poslova PDL-a u koalicionoj vladi Enrika Lete, rekao je na sastanku da su spremni na ostavke da bi odbranili svoj ideal, preneli su isti izvori. 

Berluskonija je Kasacioni sud juče proglasio krivim za utaju poreza i pravosnažno osudio na četiri godine zatvora. 

Iako je sud proglasio Berluskonija krivim, male su šanse da 76-godišnji bivši premijer Italije završi u zatvoru zbog starosti. 

Tri godine je pokriveno amnestijom, ali za preostalu godinu Berluskoni će morati sredinom oktobra da odluči da li će je odslužiti u kućnom pritvoru ili u obavljanju društveno korisnog rada. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније