Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2018. 20:43 >> 20:29
1

NA KRITIKE MEDIJA

Tramp odgovorio novim napadom

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je danas kritikovao medije pošto su američki listovi koordinisano osudili njegove napade na novinare koje optužuje da šire "lažne vijesti".

"Ne postoji ništa što bih više želio za našu zemlju od istinske slobode medija. Činjenica je da su mediji slobodni da pišu i kažu sve što žele, ali većina toga su lažne vijesti, proturanje političke agende ili samo običan pokušaj da se naudi ljudima. Poštenje pobjeđuje", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp medije redovno naziva "narodnim neprijateljem" i "lažnim vijestima", a prije dvije nedjelje je rekao da novinari "namjerno izazivaju velike podjele i nepovjerenje" i da "mogu da izazovu rat".

Na poziv lista Boston gloub, brojne novine širom SAD danas su u uvodnicima osudile i odbacile Trampove napade na "lažne vijesti", ističući važnost slobodnih i jakih medija.

Boston gloub je najavio da će u toj kampanji učestvovati oko 350 listova.

List Portland pres-herald naveo je da su slobodni i nezavisni mediji najbolja odbrana od tiranije, dok su novine De Mojn redžister ocenile da su "pravi neprijatelji naroda i demokratije oni koji pokušavaju da uguše istinu klevetama i demonizovanjem glasnika", prenosi Asošiejted pres.

san-tajms naveo je da većina Amerikanaca zna da Tramp govori besmislice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније