Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

19. 08. 2018. 22:37 >> 22:22

NA ZAPADNOJ OBALI

Palestinci dobijaju poštu nakon osam godina

Palestinci u Zapadnoj obali uskoro će primiti posebnu dostavu više od 10 tona pošte koju je Izrael zadržavao zadnjih osam godina.

Zaposleni u pošti su posljednjih dana razvrstavali hiljade torbi s pismima i paketima u gradu Jerihonu na Zapadnoj obali nakon što su izraelske vlasti dopustile njihov ulazak iz susjednog Jordana.

Deset i po tona pošte zadržano je u Jordanu od 2010. jer Izrael nije htio da dozovoli direktnu pošiljku palestinskoj samoupravi na Zapadnoj obali, istaknuli su palestinski zvaničnici, prenosi Hina.

Pošta za Zapadnu obalu i Pojas Gaze, teritorije čije su granice pod kontrolom Izraela, prvo mora proći kroz tu državu, što joj omogućuje da sprovodi bezbjednosnu provjeru.

Izraelske vlasti su naglasile da je omogućena dostava jednokratni gest, a da se trenutno radi na sprovođenju dogovora iz 2016. kojim će međunarodna pošta moći direktno stizati na Zapadnu obalu.

U pošti u Jerihonu su među razvrstavanim predmetima bila i invalidska kolica i igračke.

Ramadan Gavazi, radnik pošte, upozorava da neke od pošiljki neće moći biti dostavljene jer je njihov sadržaj nestao iz oštećenih koverti i kutija, dok su na nekima adrese nejasne.

"Ima igračaka za djecu. Možda su imala samo jednu godinu kad su im poslati ti pokloni. Sada imaju osam", dodao je Gazavi.

Izrael zatvorio granični prelaz sa Gazom

Izrael je u nedelju zatvorio svoj jedini prelaz za ljude na granici sa Pojasom Gaze.

Humanitarni slučajevi, međutom, biće u mogućnosti da pređu granicu, kažu izraelski zvaničnici.

U petak, palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da su dvojica Palestinaca ubijeni u izraelskoj vatri, a da je 60 povređeno na protestu na granici, dok su egipatski posrednici radili na prekidu vatre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније