Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 08. 2018. 22:46 >> 22:32

POMAGALI S. KOREJI

Sankcije protiv dvije ruske kompanije

SAD su danas uvele sankcije protiv dvije ruske kompanije osumnjičene da su prebacivale naftne proizvode na brodove iz Sjeverne Koreje, kršeći rezolucije Savjeta bezbjednosti UN.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da je jedan brod povezan s ruskim kompanijama prebacio ove godine 3.500 tona nafte na brodove sa sjevernokorejskom zastavom.

Kupac nafte je bila sjevernokorejska Taesong banka, navodi američko ministarstvo. Ta banka je povezana s vladajućom Radničkom partijom Koreje, odnosno njenom Kancelarijom 39, zaduženom za nezakonite ekonomske aktivnosti u korist sjevernokorejskih lidera.

Sankcije su uvedene radi vršenja pritiska na Pjongjang da odustane od nuklearnog programa. One blokiraju imovinu dvije ruske kompanije u SAD i brane američkim državljanima da posluju s tim kompanijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније