Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č ]

24. 08. 2018. 11:40 >> 11:28

JUŽNA KOREJA

Bivšoj predsjednici 25 godina zatvora

Južnokorejski Visoki sud produžio je zatvorsku kaznu bivšoj predsjednici Park Geun Hje (66) na 25 godina i novčanu kaznu od 17,8 miliona USD zbog korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

Sud je saopštio da Park ima sedam dana da uloži žalbu na tu presudu, prenosi AP.

U aprilu Okružni sud osudio je Park na 24 godine i 16,8 miliona dolara zbog davanja mita, iznude, zloupotrebe službeniog položaja i drugih optužbi.

Presuda je donIJeta godinu nakon što je svrgnuta sa vlasti, a nakon višemjesečnih protesta zbog korupcijskog skandala zbog koga je uhapšeno još nekoliko južnokorejskih zvaničnicka.

Park je 2012. godine izabrana za prvu ženu predsJednicu Južne Koreje, a njen pad je, ocenjuje agencija, bio "ozbiljan udarac konzervativcima u Južnoj Koreji".

Ona je sebe proglasila "žrtvom političke osvete".

U julu Park je osuđena na dodatnih osam godina zatvora zbog zloupotrebe državnih fondova i kršenje izbornog zakona.

Park se u zatvoru nalazi od kraja marta 2017. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније