Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

24. 08. 2018. 23:01 >> 22:45

10. PUT ODBIJEN

Nema uslovne za ubicu Džona Lenona

Ubici poznatog muzičara Džona Lenona ni iz 10. pokušaja nije odobreno uslovno puštanje na slobodu, a u zatvoru će ostati još najmanje dvije godine.

 

Osuđeni za to ubistvo Mark Dejvid Čepmen (63) pojavio se pred sudskim odborom u Njujorku, a u odluci u koju je Asošiejted pres imao uvid u četvrtak navodi se da bi njegovo oslobađanje "bilo u nesaglasju sa dobrobiti i bezbjednosti društva".

Čepmen je pucao u nekadašnjeg pjevača i gitaristu Bitlsa ispred Lenonovog stana na Menhetnu 8. decembra 1980. godine.

Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, uz mogućnost puštanja na uslovnu slobodu poslije 20 godina služenja kazne.

Kada se Čepmen pojavio pred odborom u srijedu, političari i Lenonovi obožavatelji okupili su se kod spomen obiljeležja Stroberi filds (Strawberry fields) u njujorškom Central parku i apelovali da ubici ne bude odobren izlazak iz zatvora.

Uslovno puštanje na slobodu Čepmen će sljedeći put moći da zatraži u avgustu 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније