Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 08. 2018. 19:39   >>  19:23

BOLTON PORUČIO

SAD ne isključuju korekcije na Kosovu

SAD se neće uključivati u raspravu o razmjeni teritorija između Srbije i Kosova, izjavio je u Kijevu Džon Bolton, savjetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost. On je dodao da Vašington ne isključuje teritorijalne korekcije.

 

"Međutim, postoje novi znaci da obje vlade veoma tiho možda žele da o tome pregovaraju. Američka politika je da ako dvije strane mogu da se o tome međusobno dogovore i postignu sporazum, mi ne isključujemo teritorijalne korekcije. Zaista nije na nama da to kažemo", naveo je Bolton, prenosi RSE.

On je dodao da se Vašington neće u to miješati "i ne mislim da će iko u Evropi to spriječavati ako dvije strane u sporu postignu uzajamno zadovoljavajuće rješenje".

Bolton je dodao da su SAD spremne da pomognu. "Ne mislimo da riješimo to pitanje umjesto njih, već moraju sami da to učine".

Trampov savjetnik je istakao da je spor između Srbije i Kosova najvažniji na Balkanu. "Mnogi su pokušavali da posreduju u njegovom rješenju, ali su ti napori propali".

On je dodao da je veoma važno konačno uspostaviti stabilnost na Balkanu.

"Od raspada Jugoslavije, postoji mnogo tenzija i rizika. Ali je nedavno ostvaren i napredak", naglasio je Bolton ukazujući na dogovor Skoplja i Atine u vezi sa imenom Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније