Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 08. 2013. 20:00   >>  20:00

"UKLONITE BARIKADE"

UNICEF poziva na zaštitu žena i djece u Siriji

Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) pozvao je da se zaštite žene i djeca u gradu Homsu, koji se nalaze usred sukoba režimskih snaga odanih sirijskom predsjedniku Basharu al Asadu i snaga opozicije.

 

 

UNICEF je u svom saopštenju naveo da izgradnja novih barikada u središnjem sirijskom gradu Homsu, stvaraju dodate probleme u u dostavljanju pomoći ženama i djeci u ovom dijelu Sirije.

UNICEF traži od opozicije i režimskih snaga da ne stvaraju prepreke u dostavljanju pomoći gradu s oko 400.000 civila.

Oni navode i to da je stanje žena i djece u Homsu veoma brzo pogoršano.

Generalni direktor UNICEF-a Antoni Lejk ukazao je na to da su stanovnici utočište od ratnih dešavanja pronašli u mjestu Vaer na sjeveru i da tu žive u porušenim kućama, školama i javnim ustanovama.

Lake je pozvao obje strane da stanu u zaštitu žena i djece, te da je stanje u mjesto pogoršano, a da sukobi i bombarovanje oduzimaju sve više ljudskih života.

Na ovom području se nalaze male količine povrća, mlijeka i osnovnih namirnica za život, pojasnio je Lake.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније