Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2018. 10:35 >> 16:03

SEUL

Žale zbog otkazivanja Pompeovog dolaska

Južna Koreja je izrazila žaljenje zbog američke odluke da otkaže put državnog sekretara Majka Pompea u Pjongjang i navela da je neprestana diplomatija najvažnija za rješenje nuklearne krize oko Sjeverne Koreje.

Predsjednik SAD Donald Tramp je naredio šefu diplomatije da odloži putovanje zbog "nedovoljnog napretka u pregovorima o nuklearnom razoružanju" Sjevera. Tramp je kao razlog za slab napredak u pregovorima naveo nedostatak kineske podrške.

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da je važno da saveznici traže "suštinski napredak" u denuklearizaciji i da se od Kine očekuje da nastavi da igra "konstruktivnu ulogu" u medjunarodnim naporima da se nuklearna kriza riješi.

"Najvažnije je da se zadrži dugoročni pogled na stvari i istovremeno očuvati impuls dijaloga i koncentrisati diplomatske napore da se iskreno primjene sporazumi sa samita Južne i Sjeverne Koreje i Sjeverne Koreje i SAD, umjesto da se pridaju značenja svakoj promjeni situacije", navedeno je u saopštenju.

Šef južnokorejske diplomatije Kang Kjung-hva je s Pompeom razgovarao telefonom i zaključeno je da saveznici treba da rade zajedno da bi se zadrzala atmosfera dijaloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније