Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2018. 22:20 >> 22:35
1

UNHCR POZVAO DRŽAVE EU

"Preuzmite migrante"

Visoki komesarijat UN za izbjeglice (UNHCR) pozvao je države EU da preuzmu odgovornost za 150 migranata zaglavljenih na brodu italijanske obalske straže, u jeku još jednog spora u Evropi oko preuzimanja migranata.

Više desetina ljudi od ponedjeljka uveče je na brodu u sicilijanskoj luci Katanija jer im Vlada Italije ne dozvoljava da ga napuste dok ne bude donijeta odluka koja će ih zemlja EU prihvatiti.

UNHCR je pozvao članice EU da "hitno" prime neke od migranata sa tog broda i pozvala vlasti Italije da "u međuvremenu omoguće migrantima" da napuste brod.

Zdravstveni radnici i osoblje Crvenog krsta proveravaju zdravstveno stanje 150 migranata na brodu obalske straže u luci na Siciliji, prenijela je danas agencija AP.

Italijanska televizija Skaj TG24 javila je da zdravstveni radnici žele da provjere higijenske uslove na brodu koji je preuzeo migrante 16. avgusta na Sredozemnom moru.

Većina migranata na brodu porijeklom je iz Eritreje.

Zamjenik premijera Italije Luiđi di Majo rekao je da bi vlada mogla da smanji svoje doprinose budžetu EU ako ne budu našli rješenje, nakon čega je Unija upozorila Italiju da se uzdrži od prijetnji oko migrantske krize.

Više stotina hiljada ljudi, većinom ekonomskih migranata koji nemaju pravo na azil, stiglo je u Italiju tokom posljednjih nekoliko godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније