Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 08. 2018. 23:24 >> 23:06

PODRŠKA ASADU

Iran: Neće treći odlučivati o saradnji sa Sirijom

Ministar odbrane Irana Amir Hatami izjavio je danas u Damasku da će njegova zemlja nastaviti da podržava sirijsku vladu kako bi osigurala poboljšanje bezbjednosti u regionu i dodao da o saradnji te dvije zemlje neće odlučivati "treća strana".

Izrael je izrazio zabrinutost zbog sve većeg uticaja Irana u Siriji i optužuje Teheran da želi da uspostavi uporište u blizini granice s jevrejskom državom.

SAD vrše pritisak na Iran da povuče svoje borce iz Sirije. Savetnik predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton izjavio je da su na nedavnim sastancima američkih i ruskih zvaničnika razmatrani načini kako bi to moglo da bude urađeno i ocijenio da je to pitanje prioritet za Vašington.

Teheran navodi da je u Siriji prisustan na poziv sirijske vlade.

"Nijedna treća strana ne može da utiče na prisustvo iranskih savjetnika u Siriji", rekao je Hatami novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније