Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 08. 2018. 08:00   >>  07:45

U SJEVERNOJ KOREJI

Japanac snimao ono što ne smije pa pritvoren

Sjeverna Koreja pritvorila je japanskog turistu Tomojukija Sugimota pod optužbama da je prekršio zakon tokom posjete toj zemlji i biće protjeran.

 

Kako je javila zvanična sjevernokorejska novinska agencija KCNA, Sugimoto, snimatelj iz prefekture Šiga u centralnom Japanu, uhvaćen je kako snima vojni objekat u gradu Nampo, prenijela je agencija Rojters.

On je tokom vikenda ispitan i još uvijek nije poznato da li je protjeran iz Sjeverne Koreje.

Japanska vlada saopštila je danas da prati izvještaje KCNA. 

"Vlada je uložila sve svoje napore, ali uzdržavamo se od iznošenja detalja zbog prirode slučaja", navela je Vlada Japana. 

Japanski mediji su početkom avgusta izvijestili da je Japanac pritvoren u Sjevernoj Koreji i da vlada prikuplja informacije o njemu. 

Japan, koji se zalaže da Pjongjang odustane od svog nukelarnog programa, traži od Sjeverne Koreje da oslobodi Japance kidnapovane tokom 1970-tih i 1980-tih godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније