Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Ddnevnik.hr Objavila: P.B. ]

27. 08. 2018. 23:43 >> 23:25

ŠKOLE BEZ VODE

U opasnosti stotine miliona djece širom svijeta

Skoro polovina škola na svijetu nema pitku vodu, toalete i umivaonike za pranje ruku, stavljajući tako milione djece u opasnost od raznih bolesti, sapštili su stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije.

Blizu 900 miliona djece bori se sa nedostatkom osnovnih higijenskih uslova tokom školovanja, stavljajući tako svoje zdravlje u opasnost.

"Ne možete imati kvalitetno okruženje za učenje bez osnovnih uslova", rekao je dr Rik Džonston iz Svjetske zdravstvene organizacije, glavni istraživač na projektu dodavši kako nedostatak čiste vode i sanitarnih objekata može uzrokovati dehidraciju, bolest, pa čak i smrt.

Mnoga djeca su primorana da rizikuju zdravlje kako bi učestvovala u nastavi, prema izvještaju koje je zajednički sastavio UNICEF i SZO, prvi koji se posebno bavi školama.

Trećina osnovnih i srednjih škola nema sigurno i pouzdano snabdijevanje pitkom vodom, što utiče na blizu 570 miliona djece.

Skoro 20 odsto škola uopšte nije imalo pitku vodu, a više od trećine nije imalo odgovarajuće sanitarne čvorove.

Jedna od pet osnovnih i jedna od osam srednjih škola nema nikakvih sanitarnih prostora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније