Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 08. 2018. 16:56 >> 17:26

"KRIJU INFORMACIJE"

Tramp napao, Gugl demantovao

Predsjednik SAD Donald Tramp obećao je danas da će se pozabaviti onim što naziva "veoma ozbiljnom situacijom" na društvenim mrežama koje "guše" konzervativne glasove i "kriju informacije" i dobre vijesti.

On je i nedavno izneo zamjerke na tu temu, a danas se na meti našao Gugl (Google).

Upitan da li Tramp smatra da Gugl treba da bude strože regulisan, predsjednikov glavni ekonomski savjetnik Lari Kadlou je rekao da "se ispituju mogućnosti".

Tramp je u jutrošnjem tvitu naveo da su rezultati Guglove pretrage za "vijesti o Trampu" "samo mišljenja/izvještaji medija lažnih vijesti, drugim riječima namjestili su to tako da su skoro sve priče i novosti loše".

"Republikanski/konzervativni i fer mediji su isključeni. Nelegalno?", tvitovao je predsjednik SAD.

Gugl nije komentarisao.

Trampove žalbe na društvene mreže su počele ranije ovog mjeseca, kada je više tih kompanija ugasilo naloge desničarskog teoretičara zavjere Aleksa Džonsa.

Epl, JuTjub i Spotifaj su permantno obrisale neke od Džonsovih postova, Fejsbuk ga je suspendovao na 30 dana i obrisao neke od njegovih stranica, dok je Tviter suspendovao Džonsov nalog na nedjelju dana usljed razmatranja promjena koje bi ograničile širenje lažnih vijesti, dezinformacija i govora mržnje.

Tramp ni u jednom tvitu na tu temu nije pomenuo Džonsa po imenu.

Gugl demantovao manipulisanje pretragom 

Gugl je danas snažno demantovao optužbe predsjednika SAD Donalda Trampa za političku pristrasnost i naveo da njegov sistem pretrage "nikada ne sortira rezultate tako da bi manipulisao političkim mišljenjem".

"Pretraga se ne koristi za odbranu političkog programa i ne podešavamo naše rezultate prema bilo kojoj političkoj ideologiji. Naš cilj je da obezbijedimo da korisnici koji koriste Gugl pretragu dobiju najrelevantnije razultate za nekoliko sekundi", saopštio je Gugl i dodao da se svake godine u algoritme dodaju stotine poboljšanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније