Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

29. 08. 2018. 21:43 >> 21:37

"NEMAM GRIŽU SAVJESTI"

Izraelski vojnik se ne kaje što je ubio ranjenog napadača

Bivši izraelski vojnik Elor Azaria, osuđen na zatvor zbog ubistva palestinskog napadača koji je već bio ranjen i jedva pokretan ležao na zemlji, izjavio je da se ne kaje i da bi to ponovo učinio.

“Nemam sumnje. Vratite me u te iste momente incidenta u Hebronu - ja bih uradio sasvim istu stvar. Jer to je ono što je trebalo uraditi”, izjavio je bivši vojni bolničar za izraelski list Izrael hajom ( Izrael danas), dodavši: “ Nemam grižu savjesti. Potpuno sam miran. Postupio sam na najodgovarajući mogući način i ono što se desilo kasnije (suđenje i osuda) nije trebalo da se desi ”.

Azaria je pozvan na poprište napada u Hebronu na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon što su jednog izraelskog vojnika dva Palestinca napala nožem.

Jedan napadač je odmah ubijen, a Azaria je proglašen krivim za ubistvo drugog napadača, već ranjenog Abdela Fataha al Šarifa, u martu 2016. 

Šarif je nožem ubo vojnika i potom su drugi vojnici na njega pucali šest puta prije nego što ga je Azaria ubio metkom u glavu.

Od trenutka kada su napadača ranili drugi vojnici do trenutka kada ga je Azaria ubio prošlo je 11 minuta.

Vojni su ga je osudio na 18 meseci zatvora, navodeći da nije pucao zbog osjećaja opasnosti već zato što je odlučio da je “terorista zaslužio da umre”.

Pušten je na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne, koja je već bila smanjena na 14 meseci.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније