Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

01. 09. 2018. 19:12   >>  18:56

JEMEN

Pobunjenici gađali saudijski brod

Jemenski pobunjenici iz pokreta Huti saopštili su danas da su gađali brod Saudijske Arabije u Crvenom moru u znak odmazde zbog vazdušnog napada u kojem je poginulo najmanje pet ribara kod obale Jemena.

Televizijska stanica šiitskih pobunjenika Al-Masirah izvjestila je danas o napadu na saudijski "borbeni vojni brod", ali nije navela da li ima žrtava, prenosi Asošiejted pres.

Pobunjenici su za napad u kojem su poginuli ribari okrivili međunarodnu koaliciju pod vođstvom Saudijske Arabije koja se u jemenskom gradđnskom ratu bori na strani vlade protiv šiita iz pokreta Huti, saveznika Irana.

Rijad za sada nije komentarisao navodni napad na vojni brod.

Zbog napada pobunjenika na saudijske brodove, državna naftna kompanija Saudijske Arabije Aramko privremeno je krajem jula suspendovala isporuke nafte, ali ih je obnovila poslije preduzimanja bezbjednosnih mjera.

Građanski rat u Jemenu traje duže od tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније