Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

01. 09. 2018. 23:49 >> 23:30

OSUMNJIČENI MIGRANTI

Ekstremisti marširali zbog ubistva Nijemca

Nekoliko hiljada njemačkih ekstremnih desničara izašlo je večeras na ulice Kemnica, zbog nedavnog ubistva Nijemca u tom gradiću na istoku zemlje za koje su osumnjičena dva migranta.

Lideri parlamentarne Alternative za Njemačku (AfD) i antiimigracionog pokreta Pegida predvodili su takozvani "marš žalosti" gradskim ulicama u crnoj odjeći, noseći bele ruže, navodi Asošiejted pres.

Slijedilo ih je nekoliko hiljada ljudi, od kojih su mnogi nosili njemačke zastave i slike navodnih žrtava nasilja migranata.

Brojne policijske snage razdvajale su oko 4.500 okupljenih desničara od kontraskupa na kojem je oko 4.000 ljudi demonstriralo protiv negativnog stava prema strancima.

Policija je poslije prekoračenja vremena za održavanje protesta zatražila od organizatora da završe marš zbog bezbjednosnih razloga, na šta su desničari reagovali vikanjem i zviždanjem.

U nedjelju je na gradskom festivalu u Kemnicu nožem izboden 35-godišnji Njemac koji je preminuo u bolnici, a zbog tog zločina uhapšeni su 22-godišnji Iračanin i 23-godišnji Sirijac.

Policija nije saopštila detalje, ali je demantovala glasine da je sukob izbio jer je ubijeni Njemac štitio svoju partnerku.

Desničari su zbog tog ubistva protestovali odmah u nedjelju, a u ponedeljak uveče su se sukobili sa ljevičarima, okupljenim na kontrademonstracijama. Tada je povrijeđeno dvadesetak ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније