Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 08. 2013. 23:27   >>  23:27

POVUČENA ODLUKA

Kralj protiv pomilovanja pedofila

Kralj Maroka povukao je odluku o pomilovanju Španca koji je 2011. osuđen u toj zemlji na 30 godina robije zbog silovanja 11 djece, nakon protesta širom zemlje.

Kraljevska palata je saopštila da je kralj Muhamed VI "odlučio da povuče pomilovanje dato Danijelu Galvanu Fini", javila je zvanična novinska agencija MAP.

Iako je nekoliko medija javilo da je Fina već napustio zemlju, agencija MAP navodi da će ministar pravde razgovarati sa vlastima u Madridu "o narednim koracima nakon povlačenja pomilovanja".

Kralj Maroka je ranije saopštio da nije bio svjestan težine djela za koja je Fina osuđen i obećao da će biti sprovedena istraga.

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je u Maroku zbog odluke kralja te zemlje da amnestira 64-godišnjeg Španca, čije je pomilovanje zatražio španski kralj Huan Karlos.

Španac je osuđen na osnovu video snimaka zločina koje je sam pravio, a koji su iskorišćeni kao dokazni materijal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније