Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Večernji list, Objavila: P.B. ]

04. 09. 2018. 10:41 >> 10:30
1

ZAHTJEVI ZA OSTAVKOM

Papa na optužbe odgovara ćutanjem i molitvom

"Pred onima koji izazivaju skandale i podjele, pred 'divljim psima' koji traže rat, a ne mir, potrebna je tišina i molitva", rekao je papa Franjo tokom mise u kapeli doma Santa Marta u kojem boravi i na taj način odgovorio na zahtjev da podnese ostavku koji mu je uputio bivši vatikanski ambasador u Vašingtonu nadbiskup Karlo Marija Vigano.

Papa se pozvao na jevanđelje po Luki prema kojem je Isus po povratku u Nazaret bio primljen sa sumnjom i napadima, a odgovorio je ćutnjom.

Franjo objašnjava kako bez obzira na laži i pokušaje izazivanja podjele, kao i da li su te situacije nastale zbog nesporazuma ili pravih napada, treba odgovoriti tišinom.

"Istina je blaga, tiha, nikada nije bučna", kaže Franjo.

"Nije lako uraditi ono što je Isus, ali postoji dostojanstvo hrišćana koje je usidreno u Božju snagu. Sa osobama koje nemaju dobru volju, koje samo stvaraju skandale, koje dovode do podjela, koje jedino žele uništiti, pa i unutar porodice, odgovara se ćutnjom i molitvom", rekao je papa Franjo

Inače, Vigano je opet rekao neistinu kada je riječ o ponašanju pape Franja tokom posjete Vašingtonu 2015. godine.

Naime, tada su na cjelivanje ruke papi u vatikansku ambasadu u Ešhingtonu stigle mnoge osobe.

Pape, naravno, ne znaju ko su osobe koje su mu na pozdrav doveli ambasadori ili biskupi, već se oslanja na njihov izbor.

Tada je među njima bila i Kim Dejvis, službenica županije Kenta, koja je odbila da dozvoli vjenčanje dvijema homoseksualnim osobama.

Zbog tog odbijanja bila je i jedan dan u zatvoru.

Papa Franjo nije znao da je među osobama sa kojima se rukovao bila i Kim Dejvis, a ona i mediji su objavili da je njen potez podržao papa.
Već tada je vatikanska služba za javnost opovrgla takvo tumačenje, a sada slučaj ponovno izvlači Vigano tvrdeći da je Franjo znao da je među gostima u Ešingtonu i Dejvis.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније