Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr Objavila:P.B. ]

04. 09. 2018. 11:03   >>  10:45

U BOCVANI

Ubijeno skoro 90 slonova

Blizu 90 mrtvih slonova pronađeno je u blizini rezervata za životinje u Bocvani, što je najveći broj na jednom mjestu na području Afrike.

Iz udruženja "Slonovi bez granica" tvrde da su za smrt slonova krivi krivolovci.

Naučnici koji su sproveli istragu rekli su da je 87 slonova ubijeno zbog kljova prije nekoliko sedmica, piše BBC.

"Šokiran sam. Ovo je do sada najveći lov na slonove bilo gdje u Africi. Zabrana lova na slonove donesena je 2015. godine, a od tada se broj ubijenih slonova udvostručio", rekao je Majk Čejs iz "Slonova bez granica".

Trećina afričkih slonova ubijena je u posljednjoj deceniji, a 60 odsto slonova iz Tanzanije ubijeno je u posljednjih pet godina.

Bocvana se zbog strogih zakona kojima se pokušava onemogućiti ilegalna trgovina slonovačom smatra posljednjim utočištem najvećih kopnenih sisara.

Nagađa se da ih tamo ima još oko 130 hiljada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније