Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 09. 2018. 21:11   >>  20:53

TRAMP SAOPŠTIO

Moguće carine na 200 milijardi dolara kineske robe

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da bi "vrlo uskoro" mogao uvesti carine na dodatnih 200 milijardi dolara uvoza iz Kine.

Tramp je rekao da će njegovi planovi o uvođenju carina od 25 odsto na kinesku robu zavisiti od izbora koje naprave kineski lideri.

"Do određene tačke zavisi od Kine", naveo je predsjednik SAD.

Carine bi mogle da nanesu štetu američkim firmama koje uvoze sve, od tašni do guma za bicikle. Kina je saopštila da je spremna da uzvrati carinama na 60 milijardi dolara američke robe.

SAD su već uvele carine na 50 milijardi dolara uvoza iz Kine, na šta je Kina recipročno odgovorila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније