Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2018. 22:04   >>  21:45

IRAK

Masovni protesti, policija čuva ruski konzulat

Irački organi reda čuvaju konzulat Rusije u gradu Basri, gdje je došlo do masovnih protesta zbog stanja u tom gradu.

"Prema informacijama iz ruskog konzulata u Basri, iračke bezbjednosne snage kontrolišu situaciju oko te zgrade i u blizini naftnih i gasnih postrojenja gdje su radnici angažovani u ruskim kompanijama", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Iračke vlasti preduzimaju mjere da smire situaciju što je prije moguće i osiguraju bezbjednost stranih konzulata u Basri, prenosi TASS.

Irački demonstranti zapalili su juče iranski konzulat u Basri, a incident se dogodio na protestu protiv korupcije u Basri, u kojima je od ponedjeljka stradalo najmanje 10 osoba.

Prije nego što su uletjeli u iranski konzulat, demonstranti su vikali "Napolje Iran!", a spaljena je i zastava te zemlje.

Mnogi stanovnici Basre krive političke partije koje uživaju podršku Irana za miješanje u iračku politiku i smatraju ih odgovornim za loše stanje u gradu.

Osim u Basri protesti su održani i u nekoliko drugih gradova, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније