Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 09. 2018. 23:47 >> 23:28

VATIKAN

Borba protiv pedofilije da bude prioritet

Vatikanska komisija za borbu protiv pedofilije ocijenila je danas da borba protiv zlostavljanja djece treba da bude prioritet Katoličke crkve.

"To mora da bude naš prioritet", rekao je predsjednik komisije, kardinal Šon Patrik O'Mejli i dodao da će u protivnom to ugroziti ostale ativnosti crkve koje se odnose na dobrotvorne akcije ili obrazovanje.

Komisija, formirana 2014. godine, poslije izbijanja skandala o svještenicima pedofilima, danas je održala svoje polugodišnje zasijedanje.

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je juče nekoliko desetina novih biskupa da se klone klerikalizma, odnosno "iskušenja svještenstva da dominira u javnom i političkom životu", uz ocjenu da je to uzrok raznih vrsta zloupotreba.

Biskupi se nalaze na dvonedjeljnoj obuci u kojoj važno mjesto zauzima borba protiv pedofilije koja i dalje potresa Crkvu s novim slučajevima svještenika pedofila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније