Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Vecernji list, Objavila: P.B. ]

10. 09. 2018. 11:50 >> 11:34
2

NATO OSUĐUJE

Rusija počinje najveće vojne vježbe u istoriji

Blizu 300 hiljada ruskih ojnika učestvovaće u najvećim vojnim manevrima u istoriji te zemlje, koje NATO osuđuje kao probu za "sukob velikog opsega".

Do masovnog raspoređivanja i učestvovanja kineske i mongolske vojske u vježbama nazvanima "Vostok-2018" (Istok-2018), organizovanim od 11. do 17. septembra u istočnom Sibiru i na ruskom Dalekom istoku, dolazi u kontekstu trajnih napetosti sa Zapadom, uslijed ukrajinske krize, sukoba u Siriji i bezbrojnih optužbi za umiješanost u zapadnu politiku.

Ruska vojska uporedila je tu demonstraciju sile sa "Zapadom-81", vojnom vježbom u kojoj je prije skoro 40 godina bilo mobilizovano između 100 i 150 hiljada vojnika iz Varšavskog pakta u Istočnoj Evropi, što su bili najveći manevri ikada organizovani u sovjetskoj eri.

Na vježbi "Vostok-2018" će učestvovati čitav moderni repertoar ruske vojske: rakete Iskander, koje mogu nositi nuklearne glave, tenkovi T-80 i T-90 i najnoviji borbeni avioni Su-34 i Su-35.

Na moru će ruska flota rasporediti nekoliko fregata opremljenih raketama Kalibr koje su isprobane u Siriji.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније