Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 09. 2018. 21:50 >> 21:33

IZDATO UPOZORENJE

"Florens" ojačao na razornu kategoriju četiri

Uragan Florens ojačao je danas tokom prelaza preko Atlantskog okeana do potencijalno razorne kategorije četiri s vjetrovima blizu 195 kilometara na sat, javili su stručnjaci američkog Nacionalnog centra za uragane.

Snaga uragana ranije danas je porasla na kategoriju tri, ali podaci iz letjelica koje prate uragane navode da brzo postaje snažniji dok se kreće preko toplih voda Atlantskg okeana.

Meteorolozi navode da se očekuje da se jačina ovog uragana mijenja, ali da će i dalje biti opasno nevrijeme kada sjutra stigne do američke istočne obale u Južnoj i Sjevernoj Karolini.

Danas oko podne po američkom vremenu (18 sati po centralnoevropskom vremenu) bio je 925 kilometara jugoistočno od Bermuda i kreće se zapadno brzinom od 20 kilometara na sat.

U djelovima istočne obale SAD izdato je upozorenje pred moguće nevrijeme i preduzete su odgovarajuće preventivne mjere.

Američka ratna mornarica poslaće gotovo 30 svojih brodova stacioniranih u južnoj državi Virdžiniji na otvoreno more, dok uragan Florens prilazi američkoj atlantskoj obali. Brodovi će se uputiti na djelove Atlantskog okeana gdje mogu da izbjegnu oluju.

Pomorske baze kod obale Virdžinije takođe postavljaju vreće s pijeskom i osiguravaju djelove koji mogu da budu podložni poplavama.

Meteorolozi su upozorili i da se na Atlantiku formirao i peti uragan u sezoni – Ajzak. Očekuje se da će Ajzak dobiti na snazi u narednih 36 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније