Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 09. 2018. 07:50 >> 07:32

ERDOGAN UPOZORIO

Svijet bi mogao da plati cijenu zbog Idliba

Turski predsjednik upozorio je da bi ofanziva sirijske vlade u regionu Idlib mogla da izazove humanitarne i bezbjednosne rizike po Tursku, Evropu i šire.

Redžep Tajip Erdogan je takođe poručio da bi čitavi svijet mogao da plati cijenu ako međunarodna zajednica ne preduzme akciju s tim u vezi.

Prema Erdoganovim riječima, Rusija i Iran su takođe odgovorni za zaustavljanje humanitarne katastrofe u Idlibu, javlja danas Rojters.

Turski predsjednik je to poručio u članku objavljenom u "Vol strit džornalu".

Rusija je zatražila vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN o rezultatima najnovijeg sastanka lidera tri zemlje garanta primirja u Siriji - ruskog predsjednika Vladimira Putina, turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i predsjednika Irana Hasana Rohanija, rekao je u ponedjeljak portparol ruske misije u UN, prenosi Tass.

"Imperativ za međunarodnu zajednicu jeste da nastavi borbu protiv terorista u Siriji do njihove potpune eliminacije i oslobađanja civilnog stanovništva od jarma terorizma", istakao je portparol ruske misije.

Putin, Erdogan i Rohani su u petak u Teheranu održali svoj treći sastanak posvećen rješavanju sirijske krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније