Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Telegraf, Objavila: P.B. ]

11. 09. 2018. 13:49 >> 13:42

TRAMP POTPISAO ODREDBU

Kubi embargo na trgovinu još godinu

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je odredbu kojom se embargo na trgovinu Kubi produžava na još godinu, saopšteno je iz Bijele kuće.

U odredbi koju je Tramp potpisao navodi se da embargo Kubi, koji je uveden 1962. godine, ostaje u interesu SAD.

Ambasador Kube u Rusiji Gerardo Penalver Portal izjavio je da je Kuba u posljednjih 12 mjeseci izgubila više od četiri milijarde dolara, uslijed sankcija koje je Vašington uveo Havani.

SAD su prvi put Kubi uvele embargo na oružje 1958. godine, nakon čega su uslijedile restrikcije u raznim sektorima, kao što su novčane transakcije, trgovina, putovanja i drugi, podsjeća "Sputnjik".

Kuba je u više navrata predstavila predlog rezolucije u UN, kojom poziva na ukidanje embarga.

Vašington i Havana su 2015. godine preduzele korake ka pomirenju i ponovo uspostavile diplomatske odnose tokom mandata bivšeg presjednika SAD Baraka Obame.

Administracija predsjednika Trampa 2017. godine najavila je zaokret u politici prema Kubi i odlučila da ne ukine embargo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније