Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

12. 09. 2018. 22:17   >>  22:02

KATEGORIJA 3

SAD: "Florens" oslabio, ali je i dalje opasan

Uragan Florens, koji stiže na istočnu obalu SAD, prešao je kategoriju 3 sa slabijim propratnim vjetrovima, saopštio je američki Nacionalni centar za praćenje uragana.

"Vjetrovi su oslabljeni do 205 kilometara na čas, ali su udari i dalje jaki", naveo je centar i dodao da se uragan i dalje smatra izuzetno opasnim.

Američke vlasti naložile su ranije evakuaciju stanovništva u državama gdje se očekuje dolazak uragana. Vanredno stanje proglašeno je u Virdžiniji, Sjevernoj Karolini, Južnoj Karolini i Merilendu.

Prema Safir-Simpsonovoj skali određivanja jačine vjetra, postoje pet kategorija.

Kategorija 1 je najslabija s jačinom od 110 kilometara na sat, a najveća je kategorija 5, kada uragan duva jače od 250 kilometara na čas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније